- Úvod
- Skořice
Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Kromě využití jako koření do jídel je i léčivá. Vyrábí se z ní silice, tinktury a olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení.
Kůra tvoří po usušení charakteristické tenké svitky, okraje se svinují dovnitř, takže vznikají jakési dvojruličky.
Skořice nachází uplatnění především jako koření, lék, ale také i v kosmetickém průmyslu při výrobě krémů zpevňujících kůži či mýdel.
Podle vědců je jedním z nejlepších antioxidantů na světě.
My se však podíváme na účinky skořice na naší pokožku:
- dezinfekční, antibiotické a antibakteriální účinky
- chrání pokožku před podrážděním, vyrážkami, alergickými reakcemi a infekcemi.
- Podporuje prokrvení, prohřívá a používá se při potížích s revmatismem
Obsahuje:
benzoát sodný, cinnamaldehyd, ethylcinnamát, eugenol, kumarin, kyselinu skořicovou, linalool, safrol
Negativní účinky:
Pozor!!! Může způsobit alergickou reakci.
Výrobky se skořicí
Přírodní skořicové mýdlo